Oamenii animatiei – 23 – Foto

Foto grupCareul de asi

Nu ai sansa in fiecare zi de a imortaliza intr-un grup ca cel prezentat aici, patru realizatori care au cumulat cel putin trei activitati fiecare;
cea de regizor, animator, scenarist si chiar creatori de personaje si scenografie.

In fotografie, de la stanga la dreapta ii puteti recunoaste pe Adrian Nicolau, George Sibianu, Ion Manea si Artin Badea pe plaja de la Mamaia intr-una din putinele zile libere din timpul “Festivalului international al filmului de animatie “.

Foto 1 ABCPalmaresul acestui festival a atras an de an, elita animatiei mondiale.

Castigarea unui “Pelican de aur”, asa cum a reusit si George Sibianu, a fost masura recunoasterii valorii filmului de animatie romanesc.

Din bogata lor filmografie va prezint cateva ilustratii din buletinele editate de Romaniafilm.

Foto 1 – Imagine din filmul “A, B, C,… dar de ce?” in regia lui Adrian Nicolau.

Foto 2 Zeul luminiiFoto 2 – Imagine din filmul de desen animat (!!) “Zeul luminii” de George Sibianu.
Pentru multi dintre noi, realizarea unor filme in tehnica desenului animat de catre George Sibianu a fost o adevarata surpriza!

 

Cele mai multe filme din activitatea sa au fost filme de papusi,chiar filmul cu care a castigat marele premiu “Pelicanul de aur” a fost tot un film de papusi, “Prostia omeneasca”.

Foto 3 Pataniile MarieiFoto 3 – Imagine din serialul “Pataniile Mariei” in
regia lui Ion Manea.

Ca o confirmare a polivalentei unora dintre cadrele de creatie ale studioului este si faptul ca la episodul sus amintit, s-a aflat printre cei care au participat la realizarea animatiei alaturi de Florin Saceanu, Valentin Eliseu si Corina Trentea chiar si Artin Badea, (in dreapta fotografiei de grup).

Foto 4 Drumul spre castel Foto 4 – Imagine din episodul “Drumul spre castel” din serialul “Temerarii” in regia lui Artin Badea.

La origina serialului au stat scenariile lui Iuliu Ratiu iar alaturi de autorul episodului prezentat azi au
mai participat si alti regizori, precum Mihail Marian si Zaharia Buzea. La fel ca si Badea si acesti ultimi doi
regizori amintiti au participat la realizarea animatiei.
Deasemeni printre animatorii serialului s-au numarat si Florin Saceanu, Constantin Seltea, Calin Giurgiu, Corina Trentea, Elena Godeanu si Mihai Cretu.

2 thoughts on “Oamenii animatiei – 23 – Foto”

 1. Imi face o deosebita placere sa va salut Domnule Antonescu.

  Poate va mai amintiti de mine – eu sunt acel copil (singurul din familie) care statea alaturi de tatal sau, regizorul George Sibianu, pe platoul de filmare si care il ajuta cate putin dupa propria pricepere (ex. vocea mea este in coloana sonora de la “Prostia Omeneasca” – copilul care plange).

  V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta sa stiu daca mai exista filmele tatalui meu, deoarece oameni fara caracter din Germania au incercat sa cumpere aceste filme iar cei de la ANF refuza sa raspunda intrebarilor mele.
  Precizez ca nu este vorba de bani – sunt convins ca si tatal meu si-ar fi dorit acelasi lucru ca si mine: filmele lui sa ramana in arhiva ca sa fie vazute de cat mai multi copii din Romania.
  Daca aveti orice informatie in acest sens va rog sa aveti amabilitatea sa-mi transmiteti si mie.

  Va doresc multa sanatate si numai bine!

  Cu multumiri,

  Mircea Sibianu

 2. Draga Mircea,
  Filmele tatalui tau, ca si ale noastre, ceilalti colegi, zac in Arhiva Nationala de Filme dintr-o nepasare totala a factorilor raspunzatori de soarta filmului de animatie romanesc. Daca te-ai uitat pe blogul meu ai fi observat ca de circa 20 de ani filmul romanesc de animatie NU MAI EXISTA pentru televiziuni. Pur si simplu a disparut prin voia lor. Nu ai la cine te plange. Nu vei gasi urechi care sa te auda. Nu vei gasi suflete in care copilaria sa mai fie prezenta.
  O sa te saturi repede de vorbe si promisiuni.
  O generatie de vorbitori excelenti conduc destinele noastre. Si daca mai sunt oameni care vor sa vada filmele noastre, Las’ sa le vada, indiferent cum.
  Imi pare rau dar asta este realitatea.
  Mai suntem cativa si curand ne vom duce si noi langa ceilalti colegi si poate ACOLO vom gasi mai multa intelegere si liniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *