ANIMAFILM – ANUL 1985 – 1 –

Incepand de azi voi incerca sa postez saptamanal, toate cele 59 de filme realizate in anul 1985 la Studioul ANIMAFILM.
Imaginile fac parte dintr-un buletin editat de Centrala ROMANIA-FILM si a fost prezentat, ca si celelalte buletine, la targurile internationale de film la care Romania participa.
Realizarea acestor Buletine Informative anuale ilustrate, a inceput prin anii ’70 ca urmare a interventiei exprese a fostului nostru Director, Marin Paraianu.
Motivul ?
Pana in acel moment, lumea animatiei nu stia ca existam, iar acest demers, a dus la un export de neimaginat al filmelor noastre Astfel, cu o investitie de zece ori mai mica decat la filmul cu actori, valuta realizata din exportul filmelor noastre de animatie, a fost de circa 40% din valuta adusa de intreaga cinematografie.
O curiozitate.
Stiati ca animatia romaneasca, a fost singura ramura din cinematografia autohtona care s-a autofinantat fara a fi nevoie de interventia statului?
Si un exemplu.
Realizarea primului lung metraj de animatie romanesc ” ROBINSON CRUSOE “, in coproductie cu doua firme italiene, nu a costat statul roman niciun leu!
Costurile de productie au fost amortizate integral (in valuta) prin participarea coproducatorilor. In plus, dupa interzicerea difuzarii acestuia, din ratiuni “politice”, toate drepturile asupra filmului au fost vandute integral partenerilor italieni, aducand partii romane inca circa 30% din valoarea intregului deviz. Suma a fost incasata tot de catre Centrala Romania-Film.
Si tot in valuta.
Dar sa revenim la filmele realizate in anul 1985 si prezentate in Catalogul editat de Romania-Film.

Pentru inceput, pachetul 1 continand coperta si prezentarea filmelor;
1 – O INTAMPLARE IN PADURE, regia Laurentiu Sirbu
2 – CARABUSUL, regia Luminita Cazacu
3 – COPACELUL, regia Laurentiu Sirbu
4 – ARICIUL, regia Luminita Cazacu

0 COPERTA

01 copy

02 copy

03 copy

04 copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.