ANIMATIA ROMANEASCA si TELEVIZIUNILE – 19

Animatia romaneasca continua sa fie interzisa publicului din Romania.

In perioada 11 iulie – 17 iulie, televiziunile au programat spre vizionare urmatoarele filme romanesti de fictiune;
– “ Razbunarea haiducilor ”,
– “ Haiducii lui Saptecai ”,
– “ Extemporal la dirigentie ”.
– ” Buna ! Ce faci ? “
In perioada monitorizata, situatia proiectiilor filmelor romanesti este urmatoarea;
Cu aceste 4 titluri ( plus o reluare), numarul de vizionari ajunge la 220 filme jucate si niciun FILM DE ANIMATIE ROMANESC !

Tot in aceasta saptamana, s-a inregistrat primul record (negativ ) de pana acum, cu 5 programari de filme jucate romanesti ( inclusa o reluare ), in timp ce productiile straine din aceiasi categorie au fost de ” numai ” 101 ( inclusiv reluarile ).
Si cand te gandesti ca una din atributiile CNC este – PROMOVAREA FILMULUI ROMANESC !

Nota; La capitolul filme straine din perioada 11 – 17 iulie, am monitorizat doar posturile; TVR 1, PRO TV, ANTENA 1, PRIMA si TVR 2.

A 11 - 17 IULIE

B 11 - 17 IULIE

One thought on “ANIMATIA ROMANEASCA si TELEVIZIUNILE – 19”

  1. Stimate si venerabile domn Antonescu,

    primiti in primul rand aprecierea mea pentru optimismul de care inca dati dovada prin simpla existenta a acestul blog si desigur pentru dragostea si pasiunea dvs. de o viata – animatia. Am urmarit de ceva timp blogul dvs. si sincer sa fiu, m-am saturat sa vad atata ignoranta din partea oficialilor statului roman (si nu numai).

    In al doilea rand, permiteti-mi sa ma prezint ca fiind un tanar (membru al unui grup de tineri din vestul tarii denumit GRAFFORMERS, la fel de entuziasti pentru substanta, forma si culoare) a carui copilarie a fost marcata de diafilme si desigur de desenele animate din era celor 5 minute. Motivul pentru care va scriu este simplul fapt ca as dori sa iau legatura cu dvs. intr-un cadru ceva mai privat decat aceste comentarii, subiectul discutiilor ocupandu-l personajele clasice din animatiile romanesti Animafilm din perioada ’64-’89. Va multumesc anticipat si astept un raspuns pe adresa mea de email bosescu@grafformers.ro.

    Cu stima,
    Sebastian Bosescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: