– Banda desenata nu se dezminte –

Muzeul Benzii Desenate este un proiect de autor. Totul a început ca o joaca. O joaca serioasa, în care parteneri mi-au fost Muzeul National de Arta Contemporana si clusterul EUNIC (European Union National Institutes for Culture), cu sprijinul extraordinar al Centrului Belgian al Benzii Desenate din Bruxelles.

Apoi, dupa patru luni de spatiu fizic (oferit de Muzeul National de Arta Contemporana), Muzeul Benzii Desenate s-a transformat în proiect de autor – un muzeu calator. Astfel, el a continuat sa existe prin evenimente, prezentari, colaborari si expozitii punctuale, prin editarea de albume sau chiar prin „simpla” promovare a evenimentelor de tip BD, pe site-ul muzeulbd.ro […].

Proiectul nostru poposeste astazi în unul dintre locurile cele mai predispuse la metamorfozare spatiala: Biblioteca Nationala a României. […] Expozitia pe care o propunem încearca sa etaleze, atât în fata unui public specializat, cât si a unuia neavizat, fatetele celei de-a 9-a arte, asa cum a fost numita, de specialisti, banda desenata.” – Alexandru Ciubotariu

Acelesi grafician deosebit, Alexandru Ciubotariu, reuseste, nu fara eforturi, sa alcatuiasca un buchet de lucrari plin de spirit si talent si sa-l prezinte intr-o expozitie de exceptie ce va fi deschisa in perioada 12 septembrie 2013 – 31 mai 2014, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Expozitia beneficiaza de sustinerea Asociatiei Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a României.

Vernisajul va avea loc joi 12 septembrie ora 18,00.

Intrarea este libera.

AFIS ArtaBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: