Diafilme

Am gasit doua diafilme marca “Animafilm” pe care le-am scanat pentru fanii genului.

Dex-ul spune ca : Diafilmul este un film fotografic ce cuprinde o succesiune de diapozitive pe o tema data si care poate fi proiectat pe un ecran.

Lectura – Desene Marlena Szabo

Explicatia nu este completa deoarece diafilmul nu contine diapozitive in sensul tehnic al cuvantului diapozitiv, ci imagini aproximativ cinematografice(ca dimensiune). Diapozitivele sunt fotograme cu imagini de sine statatoare, in timp ce diafilmul contine o poveste ce are la baza un scenariu. Un diafilm are in medie 35 de fotograme, ca o rola de film foto clasic.

Diapozitivele sunt disparate si inramate separat iar succesiunea lor este aleatorie.

 Voinicelul – Ilustratii Dem 

5 thoughts on “Diafilme”

  1. Foarte frumoase cele 2 diafilme, in special primul cu personajele desenului animat Cei trei Muschetari, desen la care ma uitam cu mare placere. Multumesc.

  2. Diafilmul cu personajele desenului animat CEI TREI MUSCHETARI, toate acestea imi amintesc de primii pasi in lumea animatiei care i-am facut cand am intrat in echipa dumneavoastra. Amintiri frumoase, placute……Va multumesc pentru tot!

  3. Va rog frumos,spuneti-mide unde pot sa cumpar diafilme cu povesti.Eu am proectorul dar am putine diafilme.E ziua baiatului meu si as vrea sa-i fac codou mai multe povesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.