EVENIMENT – Banda Desenata nu se dezminte.

Pe data de 16 mai, la orele 19.00, se deschide la Galeria « Arta » din Craiova expozitia « Muzeul Benzii Desenate din România ».

Expozitia se constituie într-o panorama a celei de-a noua arte, acoperind 90 de ani din istoria sa (de la nasterea lui Haplea, în 1924, pâna la aparitia romanului grafic Cei de dincolo : In trecatoare, în 2014).

Vor fi expuse planse si desene originale, serigrafii, afise si albume ale celor mai reprezentativi 50 de autori de BD români sau de origine româna.

afis muzeu benzi desenate

Pentru prima oara în România vor fi prezentate la un loc lucrari ale unor autori români publicati în strainatate : Sandu Florea si Serban Cristescu în SUA; Mircea Arapu, Augustin si Dan Popescu, Cristian Pacurariu, Ileana Surducan, Marco Ilin în Franta si Belgia; Mihai Timosencu în Ucraina ; Costel Curelaru în Italia.

La vernisaj vor fi prezenti autori din Bucuresti, Craiova, Pitesti, Caracal si Sibiu.

Cu aceasta ocazie se vor lansa urmatoarele albume de benzi desenate : Ionita Tunsu de Puiu Manu si Marius Lestaru; Abu Hassan. Povestiri si schite de Serban Andreescu, dupa I.L. Caragiale ; Cei de dincolo : In trecatoare, de Alex Talamba si George Dragan precum si numarul 20 al revistei Comics, editata de Octav Ungureanu.

Dodo Nita, curatorul expozitiei, este autorul Istoriei Benzii Desenate Românesti (editura Vellant, 2010), al Dictionarului Benzii Desenate din România (editura MJM , 2005) si al altor 7 volume de exegeza a benzii desenate, unele dintre el fiind traduse în franceza, engleza, suedeza si maghiara.

Expozitia va fi deschisa pâna în data de 30 mai 2014.

Alaturat afisul expozitiei , realizat de artistul Mircea Arapu.

afis muzeu benzi desenate

One thought on “EVENIMENT – Banda Desenata nu se dezminte.”

  1. Felicitari si ma bucur de o asa initiativa, chiar mi-e dor de Mihaela si de Gopo, patratel, pe care il pomenesc mereu…..off copilarie :).
    va iubesc pentru ce faceti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.