Mistere la Castelul Bran

BranLa Dinamo am avut un coleg, pistolar de precizie, care mi-a povestit o istorie “incredibila” despre castelul Bran.
Era in perioada in care, foarte multi din cei urmariti de securitate pentru motive diverse, au ales calea muntilor.
Stiam dinainte, de la cineva de incredere, ca muntii nostrii ascund taine din vremuri uitate, iar cele ce urmeaza sunt rezultatul coroborarii tuturor informatiilor pe care le-am receptat in timp si dupa o serioasa analiza am considerat ca merita relatata urmatoarea intamplare. Judecati singuri !
Exista in incinta castelului Bran – o fantana – care nu are mai mult de un metru si jumatate adancime !!!!
O stiti ? treviIstoria ei este asimilata cu – Fontana di Trevi – din Roma, iar istoria spune ca cei ce arunca in interiorul fantanii o moneda, destinul le va permite sa revina pe aceleasi meleaguri dupa un timp.
Numai ca nu este fantana din Roma, ci de la castelul Bran. Si atunci ? Interiorul fantanii este mereu presarat cu monede ca si cel din Roma. Numai ca aceasta fantana nu are un izvor propriu.

Atunci ce fel de fantana este ? De unde apa ? Misterul este simplu…. apa este TURNATA in fantana pentru a crea impresia de autenticitate.
De ce arata asa ?

In acea perioada niste “lupi albi”, cum li se spunea, au fost urmariti de trupele de securitate dotate cu caini de urmarire pana in interiorul castelului Bran unde le-au pierdut urma. Una din urme ducea la – liftul – castelului, iar cealalta la ghizdurile fantanii care pe atunci era foarte adanca.

Bran FountainCativa militari au primit ordin sa coboare in fantana.
Au fost dotati cu franghii, proiectoare alimentate de la cateva grupuri electrogene si au coborat. Dupa ce au parcurs circa 50 de metri, ostasii au solicitat prin semnale, prelungirea cablurilor de alimentare.

Cei de la suprafata, au hotarat sa reia coborarea a doua zi iar echipa sa iasa din fantana. Au inceput sa recupereze cablurile de alimentare si de coborare iar cand acestea au ajuns la suprafata…. STUPOARE!!!!!!!…. fusesera taiate si nici urma de soldati.
S-a luat hotararea de a dinamita putul si de a-l zidi. Acesta este motivul pentru care fantana arata asa.

La fel s-a intamplat si cu ascensorul, care cobora foarte multi metri sub nivelul castelului si care acum… doar URCA… cand urca.

Credeti ca este posibil ? Mie mi se pare verosimila povestea, cu atat mai mult cu cat am vazut si eu fantana si nu am gasit raspunsul logic al construirii acesteia la o adancime la care doar apa de ploaie ar fi putut produce oarece efect .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: