Oamenii animatiei – 20 – Foto

Izabela Petrasincu si Ctin IscrulescuColegi

Nea Costica Iscrulescu si regizoarea Izabela Petrasincu(Foto 1) au tinut sa fie imortalizati alaturi asa cum au colaborat ani de zile si pe platou.

Daca despre operatorul Constantin Iscrulescu am mai scris pe blog insa despre regizoarea Izabela Petrasincu am pomenit mai putin. Mis (se pronunta Mish), cum ii spuneam noi, si-a construit filmele cu fantezia si siguranta unui arhitect dar si cu gingasia femeii implicate intr-un dialog apropiat cu micii spectatori carora li s-a adresat cu precadere prin realizarile sale.
ADELA CRACIUNOIUAdepta a animatiei in volum, Izabela Petrasincu a fost scenarist, scenograf si animator la toate filmele regizate de ea. “Cum a plecat nota 3”, “Graba strica treaba”, “Lupul scamator”, am citat doar trei din multele filme ce poarta semnatura ei.

Regizoarea Adela Craciunoiu(Foto 2), primul director al studioului Daco-Dac.

A incercat sa salveze ce se mai putea salva din animatia romaneasca.

Din nefericire, timpul a hotarit altfel si din al doilea studiou din tara, la un moment dat chiar singurul, a ramas doar amintirea.
Trist dar adevarat.

2 thoughts on “Oamenii animatiei – 20 – Foto”

  1. Am cunoscut indeaproape munca,talentul,seriozitatea cu care MIS isi creea personajele,confectionarea lor din impletituri.Au fost ore nesfarsite de munca de nesomn.Pacat ca nu au fost atat de mult promovate.Nu e timpul trecut sa-i oferim acum o satisfactie,sa scoatem din arhiva aceste filmulete,sa le difuzam.Cred ca pentru cei mici ar fi un deliciu.Se dau acum tot felul cu sperietori .

  2. Acum circa zece zile, Mis a avut nesperata ocazie de a-si vedea o mica parte din filmele realizate cum bine spuneati, cu pretul unor sacrificii nestiute de nimeni. Ne-am bucurat pentru ea. Merita mai mult. Filmele ei trebuiau transpuse pe DVD-uri si oferite doritorilor ca sa nu mai spun de difuzarea lor pe micul si marele ecran.
    Cu prilejul acestei vizionari de la Cinematograful Union, Mis a primit un premiu din partea organizatorilor Festivalului ANIM’EST .
    In privinta “sperietorilor” ce sunt prezentate zilnic pe toate posturile TV, sunt de acord cu Dvs. dar sincer sa fiu am obosit sa atentionez chiar si pe blog asupra nocivitatii unora dintre filmele care au invadat micul ecran cu monstri si cu violenta de dragul violentei.
    Va multumesc pentru comentariul Dvs. si va mai astept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d