POVESTI IN IMAGINI, BENZI DESENATE, COMICSURI

O ” pisica patrata ” ne propune un eveniment deosebit.

Galateca, galerie de C’arte si Cooltura, se deschide cu expozitia “Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri”. Din 7 decembrie si pana in 17 februarie galeria situata la parterul Bibliotecii Centrale Universitare asteapta vizitatorii pasionati de BD si iubitori de arta contemporana. Curatorul Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Patrata, a propus 14 artisti reprezentativi, intr-o maniera ce permite vizionarea formatului original in care autorii si-au gandit lucrarile. Exponatele, unele dintre ele prezentate pentru prima data publicului, acopera o perioada de 90 de ani de evolutie a benzii desenate si poarta semnaturile Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihaescu, Mircea Arapu, Valentin Tanase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Cristian Dârstar.

Galateca Afis WEB

O aplicatie pentru iPAD creata pentru Galateca permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expusi si completarea expozitiei cu multe informatii si imagini.

 

Expuse in regim de muzeu, Benzile Desenate alese de curator au inspirat o colectie de obiecte, de la agende si afise la carti postale sau bijuterii in stil BD. Pe durata expozitiei Galateca a pregatit lansari de proiecte editoriale BD, ateliere de creatie si evenimente de celebrare a design-ului de obiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.