Robinson Crusoe (I)

 

Robinson

In 1974 am terminat lungul metraj Robinson Crusoe (in varianta italiana – Il Racconto della Giungla), cu o durata de circa o ora si jumatate, pentru care am folosit mai bine de 300.000 de desene (fara a pune la socoteala schitele), deci numai desene acceptate, si peste 100 de decoruri.

robinson1

Daca am fi pus desen langa desen, am fi realizat o poteca lata de 35 de centimetri si lunga de peste 1,5 kilometri, fara a vedea acelasi desen de doua ori.

robinson articol

Am beneficiat pentru realizarea lui, de cei mai buni animatori ai momentului din studiou ca Baciu Valentin, Roland Pupaza, Eduard Sasu, Badea Artin si Valentin Cain – De retinut ca in maniera clasica in care a fost realizat filmul erau necesari cel putin dublu numarul lor. Dar nu-i aveam! Am beneficiat de o echipa de actori care si-au adus contributia la sublinierea individualitatii personajelor, adevarati maestri, desi majoritatea faceau postsincron pentru prima data la un film de animatie. Voci ca ale Andei Calugareanu (Vineri), Nucu Paunescu (Bongo-Bongo, capetenia canibalilor) Horia Caciulescu (Poll, papagalul vesnic baut), Ion Caramitru (Robinson), Mircea Basta (Daniel, cainele somnolent), Simion Valeriu (Jolly-Joker pentru canibali) si nepretuitele Alexandrina Halic si Louisa Derderian Marcoci (vocile pisicilor Lip si Lap,vesnicele indragostite) vor ramane de neuitat in istoria filmului de animatie romanesc.

bongo bongo2

bongo bongo

4 thoughts on “Robinson Crusoe (I)”

  1. Se gaseste pe undeva de cumparat, bineinteles varianta in limba romana ? Daca dl. regizor il are pt colectia sa personala as cumpara o copie chiar de la dinsul pe un cd/dvd obisnuit contra unei sume rezonabile ! Multumesc !

  2. Daca Dumnezeu ne ajuta, pana la intai iunie, s-ar putea sa apara cateva din filmele de animatie romanesti. Am gasit niste OAMENI pasionati si interesati sa faca toate demersurile necesare pentru a transpune in viata un vis mai vechi de-al nostru, acela de a putea vedea filmele facute de noi. Sa le tinem pumnii!
    Mai multe informatii nu detin dar sper ca lucrurile sa intre pe un fagas normal si sa ne putem bucura de aceasta nesperata realizare. Am sa fac tot posibilul pentru a va tine la curent cu noutatile

  3. Buna seara,

    Si eu sunt foarte interesat de procurarea acestui film! Va rog foarte mult sa ne ajutati in acest sens pe cei care apreciem filmele romanesti de calitate! De asemenea m-ar interesa si “Cei trei muschetari” si “Uimitoarele aventuri ale muschetarilor”. Le caut de foarte multi ani si, din pacate, televiziunile noastre nu mai difuzeaza astfel de filme. De dvd-uri pe piata, ce sa mai vorbim! Cu respect, Marius Gherghita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.