Scurt rezumat 1 – Misiunea spatiala Delta

Intrucat saracia de date in privinta filmului de animatie romanesc
este tot mai evidenta, m-am gandit ca nu ar fi rau sa fac unor filme
realizate de mine, niste foarte scurte prezentari si sa atasez si unele
imagini pentru aducere aminte.
Din nefericire, nici eu nu am imagini din toate filmele pe care le-am
realizat dar oricum sper sa ilustrez cat mai mult din locurile ramase
descoperite la capitolul informatii sau cum sunt exprimate in Wikipedia,
“pagini inexistente”, de exemplu.
Cu acest prilej veti afla ca dupa serialul “Cei trei muschetari” si lung
metrajul “Uimitoarele aventuri ale muschetarilor”,am mai realizat
inca patru episoade dintr-o continuare a celor doua de mai sus,
intitulata ” Noile aventuri ale muschetarilor “.

Nota.
ROBOTI SI ROBOTIImaginile prezentate fac parte din serialul sau categoria respectiva
dar nu sunt puse in ordinea scurtelor rezumate iar unele episoade
beneficiaza de cateva imagini iar altele nu.

Eu le-am pus pe cele pe care
le-am avut si sper, ca vazandu-le, sa va reaminteasca de filmele
respective.

Misiunea Spatiala Delta

RELICVA W 1RELICVA – episod din serialul ” Misiunea spatiala Delta “

– O noua aventura a celor doi tineri membrii ai echipajului navei Delta.
De aceasta data tinerii si nava lor sunt blocati, in subteranul unei planete, de o eruptie vulcanica.
Cautand o posibilitate de a se salva, cei doi descopera o imensa nava necunoscuta acoperita de ghiata ca si trupurile extraterestrilor care o conduceau.
Cu ajutorul unei ” masini a timpului “, pe care o gasesc la bordul uriasului OZN si care era inca in stare de functionare, eroii nostri reusesc sa se teleporteze acasa.

RECUPERARE RATATA W 1RECUPERARE RATATA – episod din serialul ” Misiunea spatiala Delta “

– Nava de cercetari inter-galactice a misiunii spatiale Delta coboara pe o planeta necunoscuta.
Animalele pe care le intalnesc in zona, amintesc de trecutul indepartat al Terrei cand era populata de saurieni.
Cei doi astronauti vor intra in contact cu unele dintre animale si chiar cu un urias Thiranosaurus Rex de care vor scapa cu pretul abandonarii modulului de cercetare.

PLANETA OCEANELOR W 1PLANETA OCEANELOR – episod din serialul ” Misiunea spatiala Delta “

– O tornada uriasa atrage nava misiunii spatiale Delta in oceanul fara de sfarsit al unei planete ciudate.
Aventura tinerilor se desfasoara intr-un mediu in care toate elementele ce il compun sunt de dimensiuni uriase.
Dovada ca lucrurile stau chiar asa, este situatia in care nava lor este
” inghitita ” de o Amoeba iar in momentul divizarii acesteia, nava prinsa in zona de separatie este supusa unor presiuni uriase.
Numai curajul si ingeniozitatea celor doi tineri de la bordul navei ii va ajuta sa-si continue calatoria catre alte lumi.

ROBOTI SI ROBOTI1 W 1ROBOTI SI ROBOTI – episod din serialul ” Misiunea spatiala Delta “

– Dan se intalneste cu Alma, o reportera de pe planeta Sirius care incerca din toate puterile sa salveze o naveta spatiala dar atat el cat si Oana sunt prinsi de robotii dereglati ai statiei inter-galactice si confundati cu niste surse de energie radioactive.
Doar robotul navei spatiale Delta, solicitat de Dan sa intervina ii va salva din situatia periculoasa in care se gaseau.
Impreuna vor remedia defectiunile navetei si vor putea
pleca apoi spre noi aventuri.

22 thoughts on “Scurt rezumat 1 – Misiunea spatiala Delta”

  1. Dorinta de a atrage atentia noii generatii asupra filmelor de animatie romanesti ( pentru copii ), este laudabila dar in privinta ” misiunii spatiale Delta”, solicitarea Dumneavoastra ma pune intr-o situatie delicata.
    Sa ma explic.
    Initiativa acestui serial mi-a apartinut, dar din considerente economice, conducerea de atunci a studioului Animafilm a hotarat sa antreneze si alti regizori la finalizarea acestui film.
    Motivul a fost ca dupa primele episoade, Centrala Romania-film a cerut studioului sa faca tot ce este necesar pentru a incheia serialul de treisprezece episoade in maximum doi ani ( termen conditionat de cumparatorii din strainatate).
    Intrucat ritmul obisnuit de lucru al unui realizator era de doua filme pe an, iar daca lucram singur aveam nevoie de circa sase-sapte ani pentru incheierea intregului serial, masura luata de conducerea studioului pentru a face fata acestei comenzi, parea justificata. Numai ca hotararea luata a avut un alt final decat cel preconizat.
    Cum era de asteptat, mai multi regizori, personalitati diferite, lucrand cu echipe diferite si fara un coordonator al intregii activitati, a facut ca acest serial sa contina episoade in care nici personajele principale nu mai semanau de la un episod la altul, ca sa nu mai vorbesc despre scenografie, coloana sonora etc.
    Practic, fiecare regizor si-a vazut de propriul episod fara sa-l preocupe filmul colegului si in consecinta a fost ignorata una din conditiile unui serial – omogenitatea.
    Personal am realizat doar patru episoade din aceasta serie. Deci nu sunt in masura sa vorbesc in numele tuturor realizatorilor filmului. In alta ordine de idei, fiind direct implicat in realizarea lui, obiectivitatea mea ar putea fi pusa sub semnul indoielii chiar daca nu am urmarit acest lucru. Oricum, filmele din acest serial se adreseaza cu precadere adolescentilor si nu copiilor.
    Nu stiu cum va pot ajuta sa publicati pe blog – aceasta incredibila animatie (cum ati numit-o), pentru a atrage atentia noii generatii asupra filmului de animatie romanesc. Daca imi puteti sugera o posibilitate de comunicare cu micii spectatori, voi raspunde prezent fara intarziere.
    Cu acest prilej va rog sa-mi dati o adresa la care va pot contacta.
    Astept sugestiile Dumneavoastra.

    PS. Am vazut ca pentru copii aveti doar cativa ” Balanei..”.
    Omuletul lui Gopo nu intra in categoria filmelor pentru copii. El a facut la inceputul activitatii sale doar cateva filme de animatie pentru copii, apoi a venit perioada “omuletului”. Nu discut despre Maria Mirabela, fiind un film combinat – filmare reala cu animatie. Mai multe informatii puteti capata chiar si de pe acest blog.

  2. Azi dim.am vazut-o pe doamnea Buzea la Antena1.Va fi diseara la Acces direct la 17
    cu drag Roxana

  3. Buna Roxana,

    Ma bucur, ca in fine, pe aceasta cale, reusesc sa iti transmit o rugaminte pe care am primit-o de la Sorin Balogh. Doreste sa afle adresa ta de email, sa mai afle cate ceva despre tine.
    Iata adresa lui de mail sorin_ba@hotmail.com

    Cu drag Brandusa

  4. Bună seara,
    Mă bucur că am dat peste blogul d-voastră. Desenele animate SF româneşti sunt un subiect cvasinecunoscut în discuţiile de gen ce se desfăşoară la noi în ţară. Aş avea o întrebare, unde se mai pot vedea aceste animaţii? La tv nu se mai dau, pe net nu se găsesc. M-ar intersa şi produse mai vechi ca şi Păcală în lună din 1920, din câte am înţeles pelicula s-a păstrat.
    Vă mulţumesc.

  5. Tot ce va pot spune despre filmele SF realizate in studioul Animafilm, este faptul ca acestea se afla ANF ( Arhiva Nationala de Filme) si vor ramane acolo alaturi de toate filmele de acelasi gen, pana le va solicita “cineva”. Inteleg prin “cineva”, CNC-ul, o televiziune interesata de distribuirea lor sau o firma care se ocupa de producerea de DVD-uri si de vanzarea acestora. Daca am reusit sa determin o firma sa editeze ” Uimitoarele aventuri ale muschetarilor ” si ” Robinson Crusoe “ , a fost doar o actiune menita sa scoata din arhiva niste filme pentru ca ele sa ajunga la cei carora le erau destinate, spectatorii.
    Deocamdata televiziunile nu se arata interesate in distribuirea pe post a productiilor indigene. In aceiasi situatie sunt si celelalte filme de animatie romanesti si bine-nteles Pacala nu face exceptie.
    Sper ca raspunsul meu sa va lamureasca cu privire la atentia care i se acorda filmului de animatie autohton de catre factorii de decizie.
    Daca voi avea noutati privind distribuirea filmelor de animatie romanesti, cu siguranta le voi aduce la cunostinta celor interesati chiar pe acest blog.

  6. Va multumesc mult pentru informatie. Au trecut deja 27 de ani si este ” prima iesire ” in lume a acestui serial despre care aflu.
    Ati remarcat si Dvs. de cata atentie se bucura filmul de animatie romanesc.

  7. Hi there. I’m wathcing Misión Espacial Delta at this precise moment, since I got an VHS copy, dubbed in spanish.

    Is there any information about this movie, in english or spanish? Is very unique.
    Lots of rotoscospied shots… taken from other movies?
    Is the movie a mash-up of the episodes of the series, or is the series a sequel of the movie?

    In any case, it’s, as I said.. very unique. I never watched something like this.

  8. Am vazut o parte din animatii Misiunea spatiala Delta si nu pot spune decat atat
    pot concura in acei ani cu marile producti de la Disney si alte producti europene fara discutie…..
    Am ralizat cat de miraculoasa era imaginatia si creativitatea in aceea peroada ,claritatea personajelor ,miscarile generate …si cat de capabili sun acesti oameni

  9. Buna ziua, as avea totusi o idee ca aceasta animatie sa nu ramana pentru totdeauna in inchisa intr-o camara. ce ati spune daca ati promova un proiect ,sa zicem toata seria pe dvd-uri prin platforma Crestem idei? Asa se va stabili exact de cati bani e nevoie si fiecare va da partea lui de bani. Si nu se va depinde de nici o televziune sau orice companie media. totul va fi facut de catre noi. Stiu ca deocamdata ideea pare cam simplista,sincer nu pot sa ma laud ca stiu cu ce se mananca treaba asta cu Crestem Idei,dar cine stie poate reusim sa aducem din nou la lumina aceste desene.

  10. ati zis mai sus ca televiziunile nu vor investi bani in aceste desene deoarece e riscul sa nu le cumpere nimeni ori daca le cumpara o sa fie numai cativa oameni si nu-si vor scoate cheltuiala. si probabil ca au dreptate. eu ma gandeam ca investitorii sa fim noi fanii. totusi, cred ca e prea multa bataie de cap sa le transformi in dvd-uri. asa ca poate acum ar fi mai bine sa se faca un site pe care acest serial si nu numai sa fie vizionat de toata lumea. sa fie o platforma user generated. mi-e cam greu sa ma exprim pentru ca sincer nu e chiar domeniul meu de activitate. acesta este site-ul de care spuneam,vii cu o idei iti stabilesti o suma si cei carora le place ideea si vor sa o vada devenind realitate depun bani. cred ca e mai bine explicat acolo. http://crestemidei.ro/en

  11. acum nu stiu daca e vreo problema cu drepturile de autor. cine le detine sau cine vrea sa scoata vreun banut de pe urma lor. dar atata timp cat se depune praful pe ele de 30 de ani poate si mai bine sunt sigur ca in momentul de fata nu castiga nici cei care le-au creat si nici noi care suntem privati de ele.

  12. Am vazut si eu ” crestemidei ” si mi s-a parut interesanta initiativa, dar se uita ca filmele la care faceti referinta au fost produse de Romania-Film si ca acum drepturile de exploatare apartin in exclusivitate CNC-ului. Ca sa pun in aplicare ” ideea ” propusa trebuie mai intai sa obtin aprobarea acestei institutii si abia dupa aceea sa purced la copierea filmelor, operatiune foarte scumpa si deci descurajanta.
    Am totusi niste informatii, conform carora, filmele vor putea fi accesate de pe un site special creat. Nu am detalii concrete dar in momentul in care acest lucru va fi functional, voi anunta pe blog evenimentul, dar pana atunci….
    Va multumesc pentru interventia dvs. si va mai astept.

  13. Interventia mea propiu zisa e cam egala cu zero dar multumesc oricum :). Deci singura varianta va fi mediul online. Ar fi bine daca s-ar intampla asta. Poate reusim sa-l popularizam ca sa afle mai multa lume ca sincer ma indoiesc ca cei nascuti dupa 90 stiu ca s-au creat si la noi filme de animatie. Si eu care sunt nascut in 83 de abia mai am franturi de amintiri ce tin de desenele astea,noroc cu bloguri de genul dumneavoastra si cel cu desenele copilariei. Va urez succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.