Semne bune anul are……

old boys

Cu putin timp in urma am avut sansa de a ma reintalni cu cativa fosti colegi, impatimiti ai aceleiasi pasiuni ca si mine, animatia clasica. Cu exceptia lui Costel Seltea, care inca mai realizeaza animatie(in stanga foto) ceilalti doi, Florin Saceanu(in dreapta foto) un reputat pictor de biserici si Marian Mihail(in centrul imaginii) un ilustrator de exceptie, au renuntat la filmul de animatie din aceleasi motive pentru care au renuntat si alti animatori si anume, incertitudinea unei activitati continue si a veniturilor mai mult decat modeste cu care trebuiau sa supravietuiasca.
Pentru a-mi argumenta cele de mai sus, va propun spre delectarea ochiului si sufletului, patru lucrari realizate de Marian Mihail, alese cu dificultate dintre multele ilustratii ce poarta semnatura inconfundabila a autorului lor.
Bravo Mariane!

Arik - casaArik 1

 

A-schita povesteA-sperietoarea

One thought on “Semne bune anul are……”

  1. Salut initiativa dumneavoastra,aceea de a face cunoscuta aceasta arta prin intermediul acestui blog.Arta care din pacate dupa revolutie nu a primit sprijinul necesar continuarii traditiei.Cu aceasta ocazie il salut si pe Costel Seltea,cu care am fost coleg la mai multe studiouri din Bucuresti.Din pacate drumurile noastre s-au despartit,eu ajungand sa trec de voie de nevoie,la animatia computerizata.Desi nu regret aceasta trecere,mi-ar placea sa cred totusi ca animatia clasica nu a murit.Toate cele bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.