Sfaturi practice 1

Un sfat pentru uscarea rufelor

De multe ori ne lovim, in gospodarie, de probleme pe care trebuie sa le rezolvam cumva si o solutie potrivita te scoate din impas.
Eu am fost pus odata in situatia de a monta o “sarma” pentru rufe si dupa mai multe incercari am gasit rezolvarea prin folosirea catorva materiale ieftine dar utile.
Am cumparat din comert sarma litata imbracata in plastic de lungimea necesara, o regleta de conexiuni electrice (12 perechi de conexiuni) si doua carlige metalice filetate.

A IMAGINE A

La cumpararea regletei, este recomandat sa aveti sarma deja cumparata pentru a proba daca poate fi introdusa prin ea,
daca nu, trebuie cerut alta cu dimensiuni majorate pana gasiti una potrivita. Separati, prin taiere, doua perechi de conexiuni, cate una pentru fiecare capat si procedati ca in imaginea ( A ).
Treceti capatul sarmei pana in partea cealalta a regletei, faceti o bucla convenabil de mare si va intoarceti pe cealata cale ca in imaginile ( 1 si 2 ).

 

IMAGINE 1

IMAGINE 2

Strangeti suruburile de fixare pentru un capat al sarmei de rufe. Faceti acelasi lucru si cu capatul celalalt, fara a strange insa suruburile regletei si agatati primul capat intr-unul din carlige, intindeti sarma pana la carligul opus, agatati-o si scurtati lungimea tragand de capatul scurt pana cand sarma este intinsa convenabil, fara a fi tensionata exagerat si strangeti cele 4 suruburi.

IMAGINE 3

Sarma trebuie sa poata fi agatata usor in cele doua carlige. Carligele vor ramane permanent in locurile in care au fost fixate, dar sarma de rufe poate fi stransa si depozitata pana la viitoarea folosire. Daca nu puteti fixa carligele, necesitand perforarea zidului, cautati orice alte elemente de care va puteti agata, tevi,
balamale, etc., iar in exterior, crengile pomilor.

IMAGINE 4 A

IMAGINE 4 B

IMAGINE 4

In acest caz la fiecare montare, buclele din capetele sarmei se vor fixa dupa ce sarma “imbratiseaza” teava, balamaua, creanga, etc., respectiva.
In cazul in care pe “sarma de rufe” urmeaza a se usca o cantitate mai mare de rufe, sau mai grele, se vor face bucle “duble” la capete ca in imaginile 5 si 6.

IMAGINE 5

IMAGINE 6

Acest lucru impiedica alunecarea sarmei prin interiorul regletei.
In situatia 5, sunt necesare reglete mai mari pentru a permite trecerea sarmei de doua ori prin interiorul lor.
Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.