Zenobiu Domide

Domide 1Chiar in prima zi a festivalului, gazdele s-au gandit si bine au facut, sa consacre debutul manifestarilor artistice unui eveniment de notorietate si anume omagierea celui mai vechi cineamator de animatie din tara, oradeanul Zenobiu Domide.

 

Fata lui DomidePrin bunavointa fiicei sale(foto), participantii au putut urmari interesanta si originala expozitie de desene, caricaturi si adevarate pledoarii pentru cea de-a 7-a arta bis cum i se mai spune acum animatiei ca si vizionarea a peste 15 filmulete de animatie realizate pe pelicula de 8 mm. si fara sunet. Despre el as dori sa scriu doar cateva cuvinte pentru a va face o idee ce inseamna pasiunea adevarata.

Cand am fost invitat sa-i cunosc familia si “studioul” am ramas surprins ca aceeasi incapere era si camera de locuit si platou de filmare. Doar o draperie despartea partea comuna de spatiul rezervat activitatii careia i s-a dedicat cu atatea sacrificii. Multimea de diplome si premii obtinute in lunga activitate de cineamator care umpleau peretii pana la tavan(real!!!), statea marturie aprecierilor de care s-a bucurat din partea juriilor in fata carora si-a prezentat peliculele. Imi aduc aminte cu emotie ca insusi Gopo l-a felicitat cu prilejul unei competitii a cineamatorilor avand numai cuvinte de apreciere pentru activitatea neobositului cineamator oradean. Imi scot palaria in fata omagierii lui Zenobiu Domide de catre noua generatie de animatori care se dezvolta sub bune auspicii la Oradea. Felicitari!

One thought on “Zenobiu Domide”

  1. Aş dori să ştiu mai multe despre Zenobiu Domide. Întocmesc o enciclopedie a personalităţilor născute la Sighetu-Marmaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: